Branche Basis Pedicure

Voeten; ze dragen het gehele lichaamsgewicht van een mens. Hierdoor hebben voeten heel wat te verduren en deze belasting kan problemen veroorzaken. Als pedicure draagt u er zorg voor, dat deze belasting minimale problemen veroorzaakt, of u lost reeds ontstane problemen op. Het pedicure vak is hierdoor een echte uitdaging op verschillende vlakken, zowel op sociaal als professioneel gebied. Het wordt daarom meestal beoefend door sociale mensen, met een voorkeur voor een eigen tijdsindeling die handig te combineren is met het gezin en of andere activiteiten.

Cursus Branche Basis Pedicure niveau 3

Start in Januari en September 2021  te Bergen (L.)

 

Het Branchediploma Pedicure van het CvAE is door NLQF/EQF ingeschaald op NLQF-niveau 3 en is qua niveau vergelijkbaar met het MBO-3 diploma Pedicure. Het branchediploma is geen MBO diploma, maar wat niveau betreft wel mee vergelijkbaar.
Vanaf 1-1-2018 neemt stichting BRAVO het eigenaarschap over van het branche kwalificatie dossier (BKD) voetzorg van het CvAE.                                     

De cursus voor het “Branche Basis Pedicure” diploma kunt u in een avond- of dagopleiding volgen en is een opleiding Op-Maat.
We werken in kleine groepen van maximaal 4 cursisten, hierdoor kunnen we aan iedere cursist ruime aandacht besteden.
De opleiding duurt 50 weken en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte.  De cursus inhoud is gekoppeld aan het branche kwalificatie dossier nov 2014 (BKD ) Theorie zal zover als dat mogelijk is aan praktijkvoorbeelden gekoppeld worden d.m.v. demonstraties, casussen, lezing, PowerPoint met  foto en film materiaal.
Uiteraard dient de leerling ook zelf hier actief aan mee te werken.

Inhoud cursus

Tijdens de theorielessen wordt de bouw en werking van het menselijk lichaam behandeld. Daarnaast komen ziekteleer, kennis van schoenen, steunzolen, verband- en hulpmiddelen, het maken en aflezen van blauwdrukken en de HAM code aan de orde (hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).

In de praktijklessen leert u onder andere het behandelen en verzorgen van gezonde en zieke nagels, het verwijderen van eelt, kloven en likdoorns en het in crèmen van de voeten. Daarnaast leert u analyseren, diagnoses stellen en een behandelplan opstellen.  Adviezen geven m.b.t. de verkoop. Afspraken maken en inplannen. De eerste 10 lessen oefent u op elkaar, daarna om de week op zelf meegebrachte cliënten.

Branche Basis Pedicure cursus  bestaat vanaf september 2016 uit de volgende onderdelen

3.48.1      Anatomie en fysiologie
3.48.2      Pathologie
3.48.3      Theorie van de praktijk incl. casussen praktijksimulatie met hygiëne regels
3.9            Proeve van bekwaamheid voetonderzoek en behandeling
3.6.5        Ondernemersvaardigheden niveau 3

Had u al eerder willen starten met de “Branche Basis Pedicure” cursus maar bent u net te laat met aanmelden?  Wij bieden u de mogelijkheid om eerder te beginnen met de verplichte module “Ondernemersvaardigheden”, zodat u aansluitend in de volgende groep direct verder kunt met het vak gedeelte.

Het zal voor elke leerling verschillend zijn hoeveel tijd hij of zij voor het vullen van dit portfolio nodig zal hebben. Een aantal leerlingen zal in staat zijn om zelfstandig een portfolio te maken, anderen zullen hierbij wat begeleiding of sturing nodig hebben. Voor deze leerlingen bieden wij naast de “Branche Basis Pedicure” cursus nog een extra module “Ondernemersvaardigheden” of begeleiding in de vorm van Privé lessen aan. Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent de module “Ondernemersvaardigheden” kunt deze link gebruiken. Ondernemersvaardigheden met workshop of Ondernemersvaardigheden zonder workshop of vraag telefonisch naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent de module “Ondernemersvaardigheden” klik op onderstaande link.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Aanmelden via het aanmelding formulier voor de cursus van het “Branche Basis Pedicure diploma” is een aanmelding zonder de module “Ondernemersvaardigheden”. Voor de module “Ondernemersvaardigheden” dient u zich via aanmeldingsformulier Ondernemersvaardigheden Branche Basis Pedicure (met of zonder begeleiding) aan te melden. Zodra uw aanmelding bij ons in administratie is verwerkt nemen wij telefonisch contact met u op om vast te leggen wanneer u wilt starten met module “Ondernemersvaardigheden”.

AMEBO heeft als instituut gekozen voor het door onze branche vereniging “ProVoet” erkende, TCI Examen bureau (http://www.tci-examens.nl)

Dit betekend voor de leerling het volgende. AMEBO verricht de 1e aanmelding bij het examen bureau, daarna gaat het contact over examens en betalingen rechtstreeks van TCI naar leerling en andersom. Diploma en certificaten zullen wel uitgereikt worden door AMEBO Pedicure Opleidingen.

TCI – Theorie examens – digitaal op theorie locatie van TCI, Noorderwoerd 56, te Schoonrewoerd
TCI – Proeve van bekwaamheid – TCI, dorpstraat 47, te Schoonrewoerd


Examen kosten TCI 2019-2020

Foto’s gemaakt tijdens opleiding 2007-2008
Foto’s gemaakt tijdens opleiding 2008-2009


Toelatingseisen

AMEBO stelt voor de cursus Branche Basis Pedicure geen specifieke vooropleidingseisen. De ervaring leert dat u  met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen, deze cursus goed kunt volgen. Het niveau van de cursus Branche Basis Pedicure staat ongeveer gelijk aan een MBO opleiding niveau 3.
Wat studie belastinguren betreft, dat kunnen we niet voor u invullen. Iedere cursist heeft namelijk een ander niveau of ervaring. Het beste kunt u tijdens het bijwonen van een praktijkles inlichtingen inwinnen bij onze cursisten. Zij zijn tenslotte de ervaringsdeskundige. Ook kunnen ze u dan direct vertellen hoe zij de lessen bij ons ervaren.  Indien u gebruik wilt maken van ons aanbod om vrijblijvend een les bij te komen wonen, neem dan contact met ons op via het volgende telefoonnummer 0485-342967. 

 

Cursuslocatie: Bergen (L.)

 

 

Cursus Branche Basis  Pedicure – September 2020 / 2021

Cursus Tijd Startdatum cursus Uiterste inschrijfdatum
Maandagavond 19.00 t/m 22.00uur 4 januari 2021 3 januari 2021
Dinsdagochtend 9.30 t/m 12.30uur 5 januari 2021 4 januari 2021
Maandagochtend 9.30 t/m 12.30uur 6 september 2021 5 september 2021
Dinsdagavond 19.00 t/m 22.00uur 7 september 2021 6 september 2021

 

 

Wacht niet te lang, want vol = vol!!

 

Prijslijst cursus Branche Basis Pedicure (schooljaar 2021)
Betaling
Cursus duur 50 weken
Inschrijfgeld € 115,- excl. btw direct bij inschrijving
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 2800,- 10x € 280,-
Lesboeken nieuw pakket € 222,- excl. btw voor aanvang opleiding
Basis werkpakket Op aanvraag
Beroepskleding vanaf € 35,- vrije keuze
Pedicure motor vanaf € 400,- vrije keuze

 

BTW plicht

Vanaf 1 januari 2019 is AMEBO niet meer BTW plichtig voor de onderwijsbijdrage.

De bedragen vermeld bij: Inschrijfgeld en lesboeken zullen worden vermeerderd met 21% BTW.

 

Basis werkpakket

Bij deze cursus hoort een basis werkpakket. De inhoud bestaat uit producten die u nodig heeft om tijdens de lessen te kunnen werken. Indien u zich aanmeld voor cursus Branche Basis Pedicure heeft u dit werkpakket dus nodig. We hebben samen met groothandel Medizorg en MSK verschillende pakketten samengesteld waaruit u kunt kiezen.
Meer informatie betreffende inhoud van deze pakketten kunt u bij ons opvragen.

Hieronder afgebeeld voorbeeld van basis werkpakket. (lesboeken behoren niet tot werkpakket)

 

Buiten het werkpakket hebt u nog het volgende nodig:

 • Minimaal 6 hydrofiele luiers (wit, hoeven niet nieuw te zijn)
 • Eenpersoons katoenen hoeslaken (wit, hoeft niet nieuw te zijn)
 • Plastic, glazen, of roestvrijstalen watten pot, met gemakkelijke afneembare deksel (hoeft niet nieuw te zijn)
 • Witte werkkleding, jasje met korte mouwen en lange broek, tenminste wasbaar op 60 graden (te koop vanaf € 25.00, hoeft niet nieuw te zijn, als er tijdens het examen maar geen namen op staan)
 • 2 lekdichte plastic bakjes, inhoud 1 liter, één om instrumenten in inactiverings / reinigingsmiddel te vervoeren, de ander om alcohol oplossing in te doen ter desinfectie van instrumenten (+/- € 2.95)
 • Instrumenten zijn te reinigen met de hand, maar bij veelvuldig pedicuren hebt u ook  een ultrasoon nodig (te koop vanaf € 69.00)
 • Tijdens de praktijkles kan iedere cursist frezen met de pedicure motoren van Amebo, uiteraard heeft u om thuis te kunnen oefenen en te werken ook een pedicure motor nodig

 

Vrijstellingsaanvragen voor de onderdelen 3.48.1  en 3.6.4  voor het branchediploma Pedicure, kunnen via school bij het examenbureau TCI worden aangevraagd.

De aanmelding voor dit examen kan uitsluitend via de school plaatsvinden waarbij u de basisopleiding volgt.

Particuliere aanmelding bij TCI is uitgesloten.

       

Inschrijven voor “Branche Basis Pedicure” diploma kan alleen via het aanmeldingsformulier van AMEBO

 • Aanmelden via het aanmelding formulier voor het “Branche Basis Pedicure” diploma is een aanmelding zonder de module “Ondernemersvaardigheden”.
 • Pas als een aanmeldingsformulier bij ons binnen is, is een inschrijving officieel en zullen de algemene inschrijfvoorwaarden (d.d. 01-01-2010)  ingaan
 • Zodra een aanmeldingsformulier binnen is, krijgt de cursist via mail een bevestiging van inschrijving.
 • Pas na de sluitingsdatum of als de cursus eerder vol is, worden de uitnodiging voor de 1e lesdag naar de cursist verzonden.

 

Wij bieden u de mogelijkheid om via een mondeling gesprek deze opleiding toe te lichten, of om eerst vrijblijvend een les te komen bijwonen.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

         

U wilt graag verder leren voor Branche Medisch Pedicure!

 

Het “Branche Medisch Pedicure” diploma bestaat uit de volgende onderdelen;

 1. 4.11 – Risico voet (voor meer informatie zie cursus aanbod – Branche Medisch Pedicure)
 • 4.11.1 Diabetisch voet
 • 4.11.2 Reumatische voet
 • 4.11.3 Overige risicovoet = oudere, spastische, verwaarloosde, oncologische voet

Examens:

 • 1 theorie examen 4.11.1 diabetisch voet
 • 1 theorie examen 4.11.2 reumatische voet
 • 1 theorie examen 4.11.3 overige risico voeten
 • proeve van bekwaamheid screenen en behandelen van een risicovoet
  (welke voet wordt door loting bepaald)

 

 1. 4.12.1 – Specialistische Technieken (voor meer informatie zie cursus aanbod – Branche Medisch Pedicure)
 • Antidruktechniek
 • Orthese techniek
 • Nagelregulatie techniek
 • Nagelprothese techniek


Examens:

 • 1 theorie examen technieken 4.12.1
 • 1 proeve van bekwaamheid technieken (alle technieken)

 

 1. 4.3.1 – Ondernemersvaardigheden “Medisch Pedicure”

( voor meer informatie zie cursus aanbod – Branche Medisch Pedicure of bel 0485-342967)

Een gedeelte van dit portfolio hebt u al gemaakt tijdens de cursus “Branche Basis Pedicure” opleiding) 

Examens:

 • Digitaal portfolio “Medisch Pedicure”
 • Criterium gericht interview

 

Inschrijving in het KRP systeem van ProCert (kwaliteit registratie pedicure)

 

Na het behalen van het Medisch Pedicure Diploma, kan de leerling ingeschreven worden in het KRP systeem (kwaliteit registratie pedicure) van ProCert.

Risico patiënten kunnen dan conform de voorwaarden van de verzekeraar en  indien zij op de juiste wijze verzekerd zijn, in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Pas als alle onderdelen met een voldoende afgerond zijn, krijgt de pedicure het “Branche diploma” Medisch pedicure.

Uiteraard kunt u alle onderdelen ook achter elkaar halen.

Het basis “Branche diploma” Pedicure en  het “Branche diploma” Medisch pedicure kan in dat geval in 2 jaar afgerond zijn.

 

Wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Locatie AMEBO
Berkstraat 21
5854GW

Nieuw-Bergen
0485-342967
Bezoek website

Map
Georganiseerd door AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
5854 GW Nieuw-bergen
Limburg
0485-342967

Schrijf je nu in op één van onze cursussen!

Sluit
loading...