Cursus aanbod

(meer informatie) Aanmelden

Voeten; ze dragen het gehele lichaamsgewicht van een mens. Hierdoor hebben voeten heel wat te verduren en deze belasting kan problemen veroorzaken. Als pedicure draagt u er zorg voor, dat deze belasting minimale problemen veroorzaakt, of u lost reeds ontstane problemen op. Het pedicure vak is hierdoor een echte uitdaging op verschillende vlakken, zowel op sociaal als professioneel gebied. Het wordt daarom meestal beoefend door sociale mensen, met een voorkeur voor een eigen tijdsindeling die handig te combineren is met het gezin en of andere activiteiten.

Cursus Branche Basis Pedicure niveau 3

Start in Januari en September 2021  te Bergen (L.)

 

Het Branchediploma Pedicure van het CvAE is door NLQF/EQF ingeschaald op NLQF-niveau 3 en is qua niveau vergelijkbaar met het MBO-3 diploma Pedicure. Het branchediploma is geen MBO diploma, maar wat niveau betreft wel mee vergelijkbaar.
Vanaf 1-1-2018 neemt stichting BRAVO het eigenaarschap over van het branche kwalificatie dossier (BKD) voetzorg van het CvAE.                                     

De cursus voor het “Branche Basis Pedicure” diploma kunt u in een avond- of dagopleiding volgen en is een opleiding Op-Maat.
We werken in kleine groepen van maximaal 4 cursisten, hierdoor kunnen we aan iedere cursist ruime aandacht besteden.
De opleiding duurt 50 weken en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte.  De cursus inhoud is gekoppeld aan het branche kwalificatie dossier nov 2014 (BKD ) Theorie zal zover als dat mogelijk is aan praktijkvoorbeelden gekoppeld worden d.m.v. demonstraties, casussen, lezing, PowerPoint met  foto en film materiaal.
Uiteraard dient de leerling ook zelf hier actief aan mee te werken.

Inhoud cursus

Tijdens de theorielessen wordt de bouw en werking van het menselijk lichaam behandeld. Daarnaast komen ziekteleer, kennis van schoenen, steunzolen, verband- en hulpmiddelen, het maken en aflezen van blauwdrukken en de HAM code aan de orde (hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).

In de praktijklessen leert u onder andere het behandelen en verzorgen van gezonde en zieke nagels, het verwijderen van eelt, kloven en likdoorns en het in crèmen van de voeten. Daarnaast leert u analyseren, diagnoses stellen en een behandelplan opstellen.  Adviezen geven m.b.t. de verkoop. Afspraken maken en inplannen. De eerste 10 lessen oefent u op elkaar, daarna om de week op zelf meegebrachte cliënten.

Branche Basis Pedicure cursus  bestaat vanaf september 2016 uit de volgende onderdelen

3.48.1      Anatomie en fysiologie
3.48.2      Pathologie
3.48.3      Theorie van de praktijk incl. casussen praktijksimulatie met hygiëne regels
3.9            Proeve van bekwaamheid voetonderzoek en behandeling
3.6.5        Ondernemersvaardigheden niveau 3

Had u al eerder willen starten met de “Branche Basis Pedicure” cursus maar bent u net te laat met aanmelden?  Wij bieden u de mogelijkheid om eerder te beginnen met de verplichte module “Ondernemersvaardigheden”, zodat u aansluitend in de volgende groep direct verder kunt met het vak gedeelte.

Het zal voor elke leerling verschillend zijn hoeveel tijd hij of zij voor het vullen van dit portfolio nodig zal hebben. Een aantal leerlingen zal in staat zijn om zelfstandig een portfolio te maken, anderen zullen hierbij wat begeleiding of sturing nodig hebben. Voor deze leerlingen bieden wij naast de “Branche Basis Pedicure” cursus nog een extra module “Ondernemersvaardigheden” of begeleiding in de vorm van Privé lessen aan. Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent de module “Ondernemersvaardigheden” kunt deze link gebruiken. Ondernemersvaardigheden met workshop of Ondernemersvaardigheden zonder workshop of vraag telefonisch naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent de module “Ondernemersvaardigheden” klik op onderstaande link.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Aanmelden via het aanmelding formulier voor de cursus van het “Branche Basis Pedicure diploma” is een aanmelding zonder de module “Ondernemersvaardigheden”. Voor de module “Ondernemersvaardigheden” dient u zich via aanmeldingsformulier Ondernemersvaardigheden Branche Basis Pedicure (met of zonder begeleiding) aan te melden. Zodra uw aanmelding bij ons in administratie is verwerkt nemen wij telefonisch contact met u op om vast te leggen wanneer u wilt starten met module “Ondernemersvaardigheden”.

AMEBO heeft als instituut gekozen voor het door onze branche vereniging “ProVoet” erkende, TCI Examen bureau (http://www.tci-examens.nl)

Dit betekend voor de leerling het volgende. AMEBO verricht de 1e aanmelding bij het examen bureau, daarna gaat het contact over examens en betalingen rechtstreeks van TCI naar leerling en andersom. Diploma en certificaten zullen wel uitgereikt worden door AMEBO Pedicure Opleidingen.

TCI – Theorie examens – digitaal op theorie locatie van TCI, Noorderwoerd 56, te Schoonrewoerd
TCI – Proeve van bekwaamheid – TCI, dorpstraat 47, te Schoonrewoerd


Examen kosten TCI 2019-2020

Foto’s gemaakt tijdens opleiding 2007-2008
Foto’s gemaakt tijdens opleiding 2008-2009


Toelatingseisen

AMEBO stelt voor de cursus Branche Basis Pedicure geen specifieke vooropleidingseisen. De ervaring leert dat u  met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen, deze cursus goed kunt volgen. Het niveau van de cursus Branche Basis Pedicure staat ongeveer gelijk aan een MBO opleiding niveau 3.
Wat studie belastinguren betreft, dat kunnen we niet voor u invullen. Iedere cursist heeft namelijk een ander niveau of ervaring. Het beste kunt u tijdens het bijwonen van een praktijkles inlichtingen inwinnen bij onze cursisten. Zij zijn tenslotte de ervaringsdeskundige. Ook kunnen ze u dan direct vertellen hoe zij de lessen bij ons ervaren.  Indien u gebruik wilt maken van ons aanbod om vrijblijvend een les bij te komen wonen, neem dan contact met ons op via het volgende telefoonnummer 0485-342967. 

 

Cursuslocatie: Bergen (L.)

 

 

Cursus Branche Basis  Pedicure – September 2020 / 2021

Cursus Tijd Startdatum cursus Uiterste inschrijfdatum
Maandagavond 19.00 t/m 22.00uur 4 januari 2021 3 januari 2021
Dinsdagochtend 9.30 t/m 12.30uur 5 januari 2021 4 januari 2021
Maandagochtend 9.30 t/m 12.30uur 6 september 2021 5 september 2021
Dinsdagavond 19.00 t/m 22.00uur 7 september 2021 6 september 2021

 

 

Wacht niet te lang, want vol = vol!!

 

Prijslijst cursus Branche Basis Pedicure (schooljaar 2021)
Betaling
Cursus duur 50 weken
Inschrijfgeld € 115,- excl. btw direct bij inschrijving
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 2800,- 10x € 280,-
Lesboeken nieuw pakket € 222,- excl. btw voor aanvang opleiding
Basis werkpakket Op aanvraag
Beroepskleding vanaf € 35,- vrije keuze
Pedicure motor vanaf € 400,- vrije keuze

 

BTW plicht

Vanaf 1 januari 2019 is AMEBO niet meer BTW plichtig voor de onderwijsbijdrage.

De bedragen vermeld bij: Inschrijfgeld en lesboeken zullen worden vermeerderd met 21% BTW.

 

Basis werkpakket

Bij deze cursus hoort een basis werkpakket. De inhoud bestaat uit producten die u nodig heeft om tijdens de lessen te kunnen werken. Indien u zich aanmeld voor cursus Branche Basis Pedicure heeft u dit werkpakket dus nodig. We hebben samen met groothandel Medizorg en MSK verschillende pakketten samengesteld waaruit u kunt kiezen.
Meer informatie betreffende inhoud van deze pakketten kunt u bij ons opvragen.

Hieronder afgebeeld voorbeeld van basis werkpakket. (lesboeken behoren niet tot werkpakket)

 

Buiten het werkpakket hebt u nog het volgende nodig:

 • Minimaal 6 hydrofiele luiers (wit, hoeven niet nieuw te zijn)
 • Eenpersoons katoenen hoeslaken (wit, hoeft niet nieuw te zijn)
 • Plastic, glazen, of roestvrijstalen watten pot, met gemakkelijke afneembare deksel (hoeft niet nieuw te zijn)
 • Witte werkkleding, jasje met korte mouwen en lange broek, tenminste wasbaar op 60 graden (te koop vanaf € 25.00, hoeft niet nieuw te zijn, als er tijdens het examen maar geen namen op staan)
 • 2 lekdichte plastic bakjes, inhoud 1 liter, één om instrumenten in inactiverings / reinigingsmiddel te vervoeren, de ander om alcohol oplossing in te doen ter desinfectie van instrumenten (+/- € 2.95)
 • Instrumenten zijn te reinigen met de hand, maar bij veelvuldig pedicuren hebt u ook  een ultrasoon nodig (te koop vanaf € 69.00)
 • Tijdens de praktijkles kan iedere cursist frezen met de pedicure motoren van Amebo, uiteraard heeft u om thuis te kunnen oefenen en te werken ook een pedicure motor nodig

 

Vrijstellingsaanvragen voor de onderdelen 3.48.1  en 3.6.4  voor het branchediploma Pedicure, kunnen via school bij het examenbureau TCI worden aangevraagd.

De aanmelding voor dit examen kan uitsluitend via de school plaatsvinden waarbij u de basisopleiding volgt.

Particuliere aanmelding bij TCI is uitgesloten.

       

Inschrijven voor “Branche Basis Pedicure” diploma kan alleen via het aanmeldingsformulier van AMEBO

 • Aanmelden via het aanmelding formulier voor het “Branche Basis Pedicure” diploma is een aanmelding zonder de module “Ondernemersvaardigheden”.
 • Pas als een aanmeldingsformulier bij ons binnen is, is een inschrijving officieel en zullen de algemene inschrijfvoorwaarden (d.d. 01-01-2010)  ingaan
 • Zodra een aanmeldingsformulier binnen is, krijgt de cursist via mail een bevestiging van inschrijving.
 • Pas na de sluitingsdatum of als de cursus eerder vol is, worden de uitnodiging voor de 1e lesdag naar de cursist verzonden.

 

Wij bieden u de mogelijkheid om via een mondeling gesprek deze opleiding toe te lichten, of om eerst vrijblijvend een les te komen bijwonen.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

         

U wilt graag verder leren voor Branche Medisch Pedicure!

 

Het “Branche Medisch Pedicure” diploma bestaat uit de volgende onderdelen;

 1. 4.11 – Risico voet (voor meer informatie zie cursus aanbod – Branche Medisch Pedicure)
 • 4.11.1 Diabetisch voet
 • 4.11.2 Reumatische voet
 • 4.11.3 Overige risicovoet = oudere, spastische, verwaarloosde, oncologische voet

Examens:

 • 1 theorie examen 4.11.1 diabetisch voet
 • 1 theorie examen 4.11.2 reumatische voet
 • 1 theorie examen 4.11.3 overige risico voeten
 • proeve van bekwaamheid screenen en behandelen van een risicovoet
  (welke voet wordt door loting bepaald)

 

 1. 4.12.1 – Specialistische Technieken (voor meer informatie zie cursus aanbod – Branche Medisch Pedicure)
 • Antidruktechniek
 • Orthese techniek
 • Nagelregulatie techniek
 • Nagelprothese techniek


Examens:

 • 1 theorie examen technieken 4.12.1
 • 1 proeve van bekwaamheid technieken (alle technieken)

 

 1. 4.3.1 – Ondernemersvaardigheden “Medisch Pedicure”

( voor meer informatie zie cursus aanbod – Branche Medisch Pedicure of bel 0485-342967)

Een gedeelte van dit portfolio hebt u al gemaakt tijdens de cursus “Branche Basis Pedicure” opleiding) 

Examens:

 • Digitaal portfolio “Medisch Pedicure”
 • Criterium gericht interview

 

Inschrijving in het KRP systeem van ProCert (kwaliteit registratie pedicure)

 

Na het behalen van het Medisch Pedicure Diploma, kan de leerling ingeschreven worden in het KRP systeem (kwaliteit registratie pedicure) van ProCert.

Risico patiënten kunnen dan conform de voorwaarden van de verzekeraar en  indien zij op de juiste wijze verzekerd zijn, in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Pas als alle onderdelen met een voldoende afgerond zijn, krijgt de pedicure het “Branche diploma” Medisch pedicure.

Uiteraard kunt u alle onderdelen ook achter elkaar halen.

Het basis “Branche diploma” Pedicure en  het “Branche diploma” Medisch pedicure kan in dat geval in 2 jaar afgerond zijn.

 

Wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Locatie AMEBO
Berkstraat 21
Nieuw-Bergen Limbrug 5854GW
0485-342967
Map
Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Ondernemersvaardigheden Basis

Tijdens de opleiding pedicure komt het onderdeel Ondernemersvaardigheden aan bod.
We zien dat de pedicure branche steeds professioneler wordt en dat pedicures steeds zakelijk moeten gaan denken.

De branchevereniging en het H.B.A. verwachten van de pedicures dat ze goed voorbereid een pedicurepraktijk op kunnen starten en dat bestaande pedicurepraktijken zakelijker naar hun bedrijf leren kijken. Het ondernemen is dan ook als competentie opgenomen in het Branche Kwalificatie Dossier.

Amebo verzorgt de opleiding ondernemersvaardigheden en we zien dan ook dat de cursisten meer inzicht hebben gekregen in de financiële situatie van hun eigen bedrijf. De tarieven zijn beter, men heeft de kosten beter in beeld en men is bewuster met de inkoop van materialen en producten.

Kortom: een zeer waardevol onderdeel van de opleiding en examinering.

 

Hoe werkt het in praktijk:

Cursisten die willen starten melden zich aan via aanmeldingsformulier.

Na betaling van factuur wordt samen met u bepaald wanneer u wordt aangemeld op www.tci-online.nl

Men ontvangt een inlogcode en wachtwoord voor toegang tot digitaal portfolio. Vervolgens kun je aan de slag, gewoon thuis achter de computer en op eigen tempo.

De persoonlijke coach begeleidt u bij het maken van het portfolio. Op maandag en dinsdag avond van 19.00 t/m 21.00uur kunt u telefonisch vragen stellen met betrekking tot de opdrachten en verder via mail. Hij kijkt tijdens beoordelingen of de ingediende opdrachten voldoen aan de gestelde criteria.

Zodra het portfolio klaar is, kunt u door 1 druk op de knop alle gemaakte bijlagen downloaden. U kunt dit bestand dan weer uploaden in het deelnemerportaal. TCI stuurt de cursisten vanaf 4 weken voor het examen een link waarmee ze gelijk op de upload pagina komen in het deelnemerportaal. Daar wordt het gelezen en beoordeelt. Vervolgens krijgt de cursist een uitnodiging voor een assessment. Dat is een mondeling examen. Hierin worden vragen gesteld over het eigen gemaakte portfolio.

 

Opdrachten:

Voor basis cursisten geldt niveau 3.

Voor niveau 3 moeten 19 opdrachten worden  gemaakt.

 

Kosten Ondernemersvaardigheden Basis:

 

Inschrijfgeld
Geheel zelf zonder begeleiding docent digitaal portfolio
Lesboek
Beoordeling digitaal portfolio door docent en vrijgave van digitaal portfolio aan TCI door docent €330,00
Subtotaal (vrij van BTW) €330,00

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Ondernemersvaardigheden Basis

Tijdens de opleiding pedicure komt het onderdeel Ondernemersvaardigheden aan bod.
We zien dat de pedicure branche steeds professioneler wordt en dat pedicures steeds zakelijk moeten gaan denken.

De branchevereniging en het H.B.A. verwachten van de pedicures dat ze goed voorbereid een pedicurepraktijk op kunnen starten en dat bestaande pedicurepraktijken zakelijker naar hun bedrijf leren kijken. Het ondernemen is dan ook als competentie opgenomen in het Branche Kwalificatie Dossier.

Amebo verzorgt de opleiding ondernemersvaardigheden en we zien dan ook dat de cursisten meer inzicht hebben gekregen in de financiële situatie van hun eigen bedrijf. De tarieven zijn beter, men heeft de kosten beter in beeld en men is bewuster met de inkoop van materialen en producten.

Kortom: een zeer waardevol onderdeel van de opleiding en examinering.

 

Hoe werkt het in praktijk:

Cursisten die willen starten melden zich aan via aanmeldingsformulier. Samen met u worden de lesdagen van workshops bepaald.

Na betaling van factuur wordt u aangemeld op www.tci-online.nl

Men ontvangt een inlogcode en wachtwoord voor toegang tot digitaal portfolio. Vervolgens kun je aan de slag, gewoon thuis achter de computer en op eigen tempo.

De persoonlijke coach begeleidt u tijdens 5 workshops bij het maken van het portfolio. Op dinsdag en donderdag avond van 19.00 t/m 21.00uur kunt u telefonisch vragen stellen met betrekking tot de opdrachten en verder via mail. Hij kijkt tijdens beoordelingen of de ingediende opdrachten voldoen aan de gestelde criteria.

Zodra het portfolio klaar is, kunt u door 1 druk op de knop alle gemaakte bijlagen downloaden. U kunt dit bestand dan weer uploaden in het deelnemerportaal. TCI stuurt de cursisten vanaf 4 weken voor het examen een link waarmee ze gelijk op de upload pagina komen in het deelnemerportaal. Daar wordt het gelezen en beoordeelt. Vervolgens krijgt de cursist een uitnodiging voor een assessment. Dat is een mondeling examen. Hierin worden vragen gesteld over het eigen gemaakte portfolio.

 

Opdrachten:

Voor basis cursisten geldt niveau 3.

Voor niveau 3 moeten 19 opdrachten worden  gemaakt.

 

Kosten Ondernemersvaardigheden Basis:

 

Inschrijfgeld €35,00
Deelname 5 workshops ondernemersvaardigheden €360,00
Lesboek €33,89
Beoordeling digitaal portfolio door docent en vrijgave van digitaal portfolio aan TCI door docent €0,00
Subtotaal (excl BTW) €428,89
BTW (21%) €90,07
Totaal €518,96

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Branche Opleiding: Medisch Pedicure

De term medisch pedicure houdt de gemoederen in pedicureland heel erg bezig. Tijdens cursussen, voorlichtingsbijeenkomsten, beurzen en congressen is dit onderwerp veel besproken. Er blijkt veel onzekerheid maar vooral ook veel onwetendheid te heersen onder de pedicures in Nederland.

Wat gaat de toekomst brengen en hoe ziet mijn persoonlijke toekomst er uit als medisch pedicure? Moet ik hierin mee gaan of kan ik basis pedicure of pedicure plus blijven? Wat gaan verzekeraars doen en wat zal mijn rol zijn in de zorggroepen en de ketenzorg?

Iedere pedicure in Nederland is begonnen met de basisopleiding pedicure en heeft daarbij het branchediploma pedicure behaald. Daarnaast heeft een hele grote groep een certificaat diabetische voet en/of reumatische voet behaald, de zogenaamde pedicure plus. De visie van ProVoet is erop gericht dat alle pedicures en pedicures plus doorstromen naar medisch pedicure.

Het Branchediploma Medisch Pedicure van het CvAE  https://www.cvae.nl en na januari 2018 BRAVO  is door NLQF/EQF ingeschaald op NLQF-niveau 4 en is qua niveau vergelijkbaar met het MBO-4 diploma Medisch Pedicure. Het branchediploma is erkend door de branche vereniging ProVoet en niet door het ministerie van onderwijs. Voor meer informatie betreft BRAVO en de werkwijze zie https://www.stichtingbravo.nl

 

Waarom medisch pedicure worden?

De medisch pedicure (niveau 4) is breed opgeleid. Deze kan alle zogeheten risicovoeten, welke o.a. zijn ontstaan door diabetes, reuma, ouderdom, spasme, verwaarlozing of kanker behandelen. De medisch pedicure bezit daarnaast een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische technieken. Daarmee worden de behandelmethoden en ook inkomsten vergroot.

Als de medisch pedicure dat wil, kan zij deel uit gaan maken van ketenzorg en zorggroepen. De hele gezondheidszorg zal straks gericht zijn op samenwerking.
Een zorggroep bestaat uit een huisarts, praktijkondersteuners, fysiotherapeut, podotherapeut maar ook de medisch pedicure neemt deel aan dit soort samenwerkingsverbanden.

Kortom, door de opleiding medisch pedicure zult u merken dat u als vakvrouw een breder werkgebied krijg gecombineerd met een hoger aanzien en betere tarieven. U blijft meedoen in de ontwikkelingen in de markt door u zelf te ontwikkelen en samen te werken met andere (para) medische disciplines.

 

Medisch Pedicure Opleiding bestaat uit:

Bestaat uit de volgende onderdelen:
4.11 Risico voet 
 
4.12    Specialistische technieken
   
4.3.1 Ondernemersvaardigheden niveau 4
   
   

 

Risico voet 4.11 – bestaat uit de volgende examen toetsen:
(4.11.1) Diabetische Voet
(4.11.2) Reumatische voet
(4.11.3)      Overige Risico voet
  Oncologische voet
 

 

4.12 – Specialistische technieken – examen toets (4.12.1)
Module 1 Antidruk technieken
Module 2 Orthese technieken
Module 3 Nagelregulatie technieken
Module 4 Nagelprothese technieken Gel techniek
Acryl techniek

 

4.3.1. – Ondernemersvaardigheden – bestaat uit
Blok 1 Maken van een portfolio

 

RISICOVOET – kostenoverzicht 2021

Cursusduur (21 uur theorie / 51 uur praktijk)
incl. btw
Inschrijfgeld € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 2105,75
Lesboek Richtlijnen € 33,50
Lesboek Diabetische Voet € 41,00
Lesboek meerkeuze vragen Medisch Pedicure € 61,00
Lesboek Reuma Voet € 36,00
Lesboek Overige Risicovoet € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 2358,25

 

Kosten aanmelding in losse modulen – technieken 2021

Inschrijfgeld per module € 42,50
Inschrijfgeld voor meerdere modulen in één keer € 42,50
Antidruk techniek en praktijk
inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (6 uur th-pr /12 uur praktijk) incl. btw
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Antidruk techniek € 39,50
Totaal bedrag incl. btw € 354,50
Prijs is exclusief werkpakket
Orthese techniek en praktijk
inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (6 uur th-pr /9 uur praktijk) incl. btw
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Orthese techniek € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 353,50
Prijs is exclusief werkpakket
Nagelregulatie techniek en praktijk
inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (6 uur th-pr / 9 uur praktijk) incl. btw
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Nagelregulatie techniek € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 353,50
Prijs is exclusief werkpakket
Nagelprothese techniek en praktijk
inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (6 uur th-pr / 9 uur praktijk) incl. btw
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Nagelprothese techniek € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 353,50
Prijs is exclusief werkpakket

 

Indien je de cursus ondernemersvaardigheden los wilt volgen kunt u deze link hiervoor gebruiken. Ondernemersvaardigheden met workshop of Ondernemersvaardigheden zonder workshop.

 

Prijzen werkpakketten – Medizorg Almelo
Pakket nagelregulatie techniek € 91,13
Pakket antidruk technieken standaard € 66,42
Pakket orthese techniek € 59,10
Pakket nagelprothese techniek € 60,58
Pakket gel techniek € 92,35

Prijzen werkpakketten onder voor behoud prijswijzigingen.

Examen kosten TCI 2019/2020

Wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Ondernemersvaardigheden Medisch

Tijdens de opleiding Medisch pedicure komt het onderdeel Ondernemersvaardigheden aan bod.
We zien dat de Medisch pedicure branche steeds professioneler wordt en dat pedicures steeds zakelijk moeten gaan denken.

De branchevereniging en het H.B.A. verwachten van de Medisch pedicures dat ze goed voorbereid een pedicurepraktijk op kunnen starten en dat bestaande pedicurepraktijken zakelijker naar hun bedrijf leren kijken. Het ondernemen is dan ook als competentie opgenomen in het Branche Kwalificatie Dossier.

Amebo verzorgt de opleiding ondernemersvaardigheden en we zien dan ook dat de cursisten meer inzicht hebben gekregen in de financiële situatie van hun eigen bedrijf. De tarieven zijn beter, men heeft de kosten beter in beeld en men is bewuster met de inkoop van materialen en producten.

Kortom: een zeer waardevol onderdeel van de opleiding en examinering.

(meer…)

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Ondernemersvaardigheden Medisch

Tijdens de opleiding Medisch pedicure komt het onderdeel Ondernemersvaardigheden aan bod.
We zien dat de Medisch pedicure branche steeds professioneler wordt en dat pedicures steeds zakelijk moeten gaan denken.

De branchevereniging en het H.B.A. verwachten van de Medisch pedicures dat ze goed voorbereid een pedicurepraktijk op kunnen starten en dat bestaande pedicurepraktijken zakelijker naar hun bedrijf leren kijken. Het ondernemen is dan ook als competentie opgenomen in het Branche Kwalificatie Dossier.

Amebo verzorgt de opleiding ondernemersvaardigheden en we zien dan ook dat de cursisten meer inzicht hebben gekregen in de financiële situatie van hun eigen bedrijf. De tarieven zijn beter, men heeft de kosten beter in beeld en men is bewuster met de inkoop van materialen en producten.

Kortom: een zeer waardevol onderdeel van de opleiding en examinering.

 

Hoe werkt het in praktijk:

Cursisten die willen starten melden zich aan via aanmeldingsformulier. Samen met u worden de lesdagen van workshops bepaald.

Na betaling van factuur wordt u aangemeld op www.tci-online.nl

Men ontvangt een inlogcode en wachtwoord voor toegang tot digitaal portfolio. Vervolgens kun je aan de slag, gewoon thuis achter de computer en op eigen tempo.

De persoonlijke coach begeleidt u tijdens 8 workshops bij het maken van het portfolio. Op dinsdag en donderdag avond van 19.00 t/m 21.00uur kunt u telefonisch vragen stellen met betrekking tot de opdrachten en verder via mail. Hij kijkt tijdens beoordelingen of de ingediende opdrachten voldoen aan de gestelde criteria.

Zodra het portfolio klaar is, kunt u door 1 druk op de knop alle gemaakte bijlagen downloaden. U kunt dit bestand dan weer uploaden in het deelnemerportaal. TCI stuurt de cursisten vanaf 4 weken voor het examen een link waarmee ze gelijk op de upload pagina komen in het deelnemerportaal. Daar wordt het gelezen en beoordeelt. Vervolgens krijgt de cursist een uitnodiging voor een assessment. Dat is een mondeling examen. Hierin worden vragen gesteld over het eigen gemaakte portfolio.

 

Opdrachten:

Voor Medisch Pedicure cursisten geldt niveau 4.

Voor niveau 4 moeten 29 opdrachten worden  gemaakt.

 

Kosten Ondernemersvaardigheden Medisch:

 

Inschrijfgeld €35,00
Deelname 8 workshops ondernemersvaardigheden €555,00
Lesboek €33,89
Beoordeling digitaal portfolio door docent en vrijgave van digitaal portfolio aan TCI door docent €0,00
Subtotaal (excl BTW) €623,89
BTW (21%) €131,02
Totaal €754,91

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

De cursus “Risicovoet opleiding” is een onderdeel van de “medisch pedicure” opleiding.

 

 

Risico voet 4.11 – bestaat uit de volgende examen toetsen:
(4.11.1) Diabetische Voet
(4.11.2) Reumatische voet
(4.11.3)      Overige Risico voet
  Oncologische voet
 

 

RISICOVOET – kostenoverzicht 2020/2021

Cursusduur (72 uur)
incl. btw
Inschrijfgeld € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 2105,75
Lesboek Richtlijnen € 33,50
Lesboek Diabetische Voet € 41,00
Lesboek meerkeuze vragen Medisch Pedicure € 61,00
Lesboek Reuma Voet € 36,00
Lesboek Overige Risicovoet € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 2358,25

 

Planning:

Dag Datum Tijdstip
1 28-jan-21 09.30 t/m 16.00uur
2 4-feb-21 09.30 t/m 12.30uur
3 11-feb-21 09.30 t/m 16.00uur
4 18-feb-21 09.30 t/m 12.30uur
5 25-feb-21 09.30 t/m 16.00uur
6 4-mrt-21 09.30 t/m 12.30uur
7 11-mrt-21 09.30 t/m 16.00uur
8 18-mrt-21 09.30 t/m 12.30uur
9 25-mrt-21 09.30 t/m 16.00uur
10 1-apr-21 09.30 t/m 12.30uur
11 8-apr-21 09.30 t/m 16.00uur
12 15-apr-21 09.30 t/m 16.00uur
13 22-apr-21 09.30 t/m 12.30uur
14 29-apr-21 09.30 t/m 12.30uur
15 20-mei-21 09.30 t/m 12.30uur
16 27-mei-21 09.30 t/m 12.30uur

 

Examen kosten TCI 2017

Wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Technieken

Blok 1

Antidruk techniek en praktijk (4 uur th/pr – 11 uur praktijk)

De cursus “antidruk techniek” is een onderdeel van de “branche medisch pedicure” opleiding.

 

Veel voetproblemen komen door druk en tegendruk, schoenen zijn in de meeste gevallen de grote boosdoener.

Niet altijd kan, of wil, uw cliënt luisteren naar uw schoenadvies.

In dit geval is er, gelukkig de mogelijkheid om pijnlijke drukplekken op te lossen door toepassing van “antidruktechniek”.

Tijdens deze praktijkgerichte cursus leert u op een verantwoorde manier uw cliënten te helpen en/of door te verwijzen naar andere disciplines.

Daarnaast is deze cursus een opstap naar de specialistische techniek “orthese technieken” en de vervolgopleiding ” risicovoet”.

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte en duurt 4 dagdelen.

Tijdens de praktijkmorgen of middag gaat u antidruktechniek uitvoeren op een door u zelf meegebrachte cliënt.

 

Het lesgeld is inclusief koffie/thee.  Ook ontvangt u een AMEBO – certificaat.

Aandachtspunten:

   Schoenkennis
–    Diagnose
–    Indicatie / Contra indicatie
–    Materiaal kennis
–    Instructies naar cliënt
–    Prijsbepaling
–    Vilt therapie 5e teen
–    Vilt therapie bij nagelwal en teenproblemen
–    Vilt therapie voor het kopje van het 5e middenvoetsbeen
–    Vilt therapie voor het distale en proximale gewricht van de 2e teen
–    Vilt therapie voor multiple proximale en/of distale teengewrichten
–    Interdigitale vilt therapie
–    Vilt therapie hallux dorsaal, mediaal en planetair
–    Vilt therapie planetaire zijde
–    Vilt therapie haglundse exostose
–    Fixatie
–    Snelverband rond de teen top
–    Pleisterverband tussen de tenen
–    Fixatiepleister rond de teentop

Praktijkonderdelen worden tijdens de praktijkdagen getoetst.

 

Tijdens de praktijkochtend / middag mag u géén cliënt meebrengen die:

–    Antistolling middelen of corticosteroïden gebruikt.
–    Een zeer dunne huid heeft
–    Een rode gezwollen voet heeft of Oedeemvorming.
–    Vaatafwijkingen heeft
–    Actieve  reuma of een cliënt met een zeer dunne huid.
–    Risicopatiënten, zoals cliënten met vaatafwijkingen en/of neuropathie.
–    Cliënten die huidziekten of allergieën hebben.

 

Planning
Cursus 1
Dag 1 4-nov-20 09.30 t/m 15.30 uur Th/ Materialen kennis
Dag 2 11-nov-20 09.30 t/m 12.30 uur Praktijk op model
Dag 3 18-nov-20 09.30 t/m 12.30 uur Praktijk op model
Dag 4 25-nov-20 09.30 t/m 12.30 uur Proeftoets / Praktijk op model

 

Cursus 2
Dag 1 9-sep-21 09.30 t/m 15.30 uur Th/ Materialen kennis
Dag 2 16-sep-21 09.30 t/m 12.30 uur Praktijk op model
Dag 3 23-sep-21 09.30 t/m 12.30 uur Praktijk op model
Dag 4 30-sep-21 09.30 t/m 12.30 uur Proeftoets / Praktijk op model

 

Kosten
Antidruk techniek en praktijk – inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (14uur) incl. btw
Inschrijfgeld € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Antidruk techniek € 39,50
Totaal bedrag incl. btw € 397,00
Prijs is exclusief werkpakket

Het lesgeld is inclusief koffie/thee.  Ook ontvangt u een AMEBO – certificaat

 

Bij deze cursus hoort een speciaal samengesteld werkpakket. De inhoud bestaat uit producten die van toepassing zijn, voor de cursus antidruktechniek en praktijk.

Dit pakket heeft u nodig om tijdens de lessen te kunnen werken en thuis te kunnen oefenen en is daarna ook in uw praktijk te gebruiken.

In samenwerking met leverancier is er voor deze cursus antidruk techniek 1 werkpakket samengesteld.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dient u het onderstaande werkpakket te bestellen.

Prijzen werkpakket – Medizorg Almelo
Pakket antidruk technieken standaard € 66,42 incl.btw

Prijs werkpakket is onder voorbehoud van prijswijzigingen en drukfouten.

 

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

5 oktober 2017Dag 109.30 t/m 15.30uur theorie / praktijk
12 oktober 2017Dag 209.00 t/m 12.00uur praktijk op model
26 oktober 2017Dag 309.00 t/m 12.00uur praktijk op model
2 november 2017Dag 409.00 t/m 12.00uur praktijk op model
Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Technieken

Blok 2

Orthese techniek en praktijk

De cursus “orthese techniek” is een onderdeel van de “medisch pedicure” opleiding.

 

Deze workshop is een vervolg op de workshop antidruktechniek en praktijk.

Vilttherapie is een tijdelijke oplossing. Als vilttherapie werkt moet u gaan zorgen voor een definitieve oplossing. Dit kunt u doen door het maken van siliconen hulpstukjes.

Deze nascholingscursus is bedoelt om u bekwaam te maken in het vervaardigen van verantwoordelijke en eenvoudige druk ontlastende orthesen. Bij ernstige aandoeningen en of afwijkingen en bij complexe situaties verwijst u altijd door. Hierdoor creëert u meer respect bij uw cliënt en andere disciplines.

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte en duurt 4 dagdelen.

Tijdens de praktijkmorgen of middag gaat u antidruktechniek uitvoeren op een door u zelf meegebrachte cliënt.

 

Aandachtspunten:

    klacht opsporen
–    anamnese
–    dynamische onderzoek
–    blauwdruk / voetspiegel
–    inspectie schoenen
–    behandelplan
–    anamnese formulier
–    protectief  /  reductief
–    indicatie en contra indicatie
–    orthesiologie in de voetverzorgingspraktijk
–    bespreken diverse siliconenmaterialen en hun functie / werking
–    het vervaardigen van diverse orthesen
–    afwerken, reparatie en slijpen van de orthesen
–    afleveren, nabehandeling en nazorg

Praktijk:

–    vervaardigen van een teenspreider
–    wig interdigitaal IV / V
–    teenmuisje voor klauwteen
–    orthese bij een beginnende hallux valgus
–    orthese voor hallux valgus met ruiterteen

Alle praktijkonderdelen zullen tijdens de praktijk 2x worden getoetst.

 

Tijdens de praktijkochtend / middag mag u géén cliënt meebrengen die:

–    risicopatiënten, zoals diabeten met vaatafwijkingen en/of neuropathie
–   
met ontstekingen, allergieën of een niet intacte huid
–    ernstige hyperhydrosis
–    dermatomycose
–    cliënten met rigiditeit van teen en voetgewrichten
–    rode gezwollen voet heeft of Oedeemvorming
–    reumapatiënten of een oudere cliënt met een zeer dunne huid
–    allergie krijgt van siliconen materiaal

 

Planning
Cursus 1
Dag 1 09.30 t/m 15.30 uur Orthese techniek en praktijk
Dag 2 09.30 t/m 12.30 uur Orthese techniek praktijk op model
Dag 3 09.30 t/m 12.30 uur Orthese techniek praktijk op model
Dag 4 ………….. 09.30 t/m 12.30 uur Orthese techniek praktijk op model

 

Cursus 2
Dag 1 7-okt-21  09.30 t/m 15.30 uur Orthese techniek en praktijk
Dag 2 14-okt-21 09.30 t/m 12.30 uur Orthese techniek praktijk op model
Dag 3 21-okt-21 09.30 t/m 12.30 uur Orthese techniek praktijk op model
Dag 4 4-nov-21 09.30 t/m 12.30 uur Orthese techniek praktijk op model
Kosten
Orthese techniek en praktijk – inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (14uur) incl. btw
Inschrijfgeld € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Orthese techniek € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 396,00
Prijs is exclusief werkpakket

Het lesgeld is inclusief koffie/thee.  Ook ontvangt u en een AMEBO – certificaat

 

Bij deze cursus hoort een speciaal samengesteld werkpakket. De inhoud bestaat uit producten die van toepassing zijn, voor de cursus Orthese techniek en praktijk.

Dit pakket heeft u nodig om tijdens de lessen te kunnen werken en thuis te kunnen oefenen en is daarna ook in uw praktijk te gebruiken.

In samenwerking met leverancier is er voor deze cursus Orthese techniek 1 werkpakket samengesteld.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dient u het onderstaande werkpakket te bestellen.

Prijzen werkpakket – Medizorg Almelo
Pakket orthese technieken standaard € 59,10 incl. btw

Prijs werkpakket is onder voorbehoud van prijswijzigingen en drukfouten.

 

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Mocht u na het volgen van deze applicatie cursus orthese technieken nog onder begeleiding praktijkervaring op willen doen, dan kunt u bij AMEBO nog een extra privé-les Orthese technieken volgen.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Technieken

Blok 3

Nagelregulatie techniek en praktijk

De cursus “nagelregulatie techniek” is een onderdeel van de “medisch pedicure” opleiding.

 

Deze workshop is een vervolg op de workshop Orthese techniek en praktijk.

Vaak komt u tijdens uw behandelingen ingroeiende nagels tegen. In eerste instantie begint u met de nagelpunt druk vrij te leggen. Wat kunt u nog meer voor uw cliënt betekenen als dit niet voldoende is?

Tijdens de cursus nagelregulatie technieken gaat u kijken naar de mogelijke oorzaken van een ingegroeide nagel. U leert welke behandelingen er mogelijk zijn, welke middelen gebruikt men in welke situatie. Daarnaast hoort u wat de cliënt zelf kan doen en wat u hierin voor uw cliënt kunt betekenen. Tijdens de praktijkles leert u verschillende beugels plaatsen en werkt u volgens de Richtlijnen van ProVoet en volgens de Code van de Voetverzorger van het HBA.

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte.

U maakt kennis met de volgende beugels

Podofix

 

BS Spange

 

BS Spange 


De werkwijze van de BS Spange is vergelijkbaar met de Goldstadt  Spange, Onyclip strip en Luga clip.


Gorkiewicz-spange  / Veertjes techniek

Bilaterale beugel

Unilaterale beugel


Podofix
                            

nag13
                         

Ross fraser techniek

                                            

Aandachtspunten:

– Afwijkingen van de nagels.
– Nagelwal problemen.
– Anamnese.
– Waardoor is de nagel ingroeiend?
– Contra indicaties.
– Diverse Nagelregulatie technieken.
– Behandeling, Unguis Tegularis (krulnagel).
– Behandeling, Pseudo Unguis Incarnatus (ingroeiende nagel).
– Keuze welke methode in welke situatie.
– Het aanleren van de technieken.
– Veertjes techniek (nagelbeugel techniek).
– B.S. Spangen techniek.

 

Planning:
Cursus 1
Dag 1 9-sep-21 09.30 t/m 15.30 uur Nagelregulatie techniek en praktijk
Dag 2 16-sep-21 09.30 t/m 12.30 uur Nagelregulatie techniek praktijk op model
Dag 3 23-sep-21 09.30 t/m 12.30 uur Nagelregulatie techniek praktijk op model
Dag 4 30-sep-21 09.30 t/m 12.30 uur Nagelregulatie techniek praktijk op model

 

Cursus 2
Dag 1                    09.30 t/m 15.30 uur Nagelregulatie techniek en praktijk
Dag 2 09.30 t/m 12.30 uur Nagelregulatie techniek praktijk op model
Dag 3 09.30 t/m 12.30 uur Nagelregulatie techniek praktijk op model
Dag 4 09.30 t/m 12.30 uur Nagelregulatie techniek praktijk op model

 

Kosten
Nagelregulatie techniek en praktijk – inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (14uur) incl. btw
Inschrijfgeld € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Nagelregulatie techniek € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 396,00
Prijs is exclusief werkpakket

Het lesgeld is inclusief koffie/thee.  Ook ontvangt u en een AMEBO – certificaat

 

Bij deze cursus hoort een speciaal samengesteld werkpakket. De inhoud bestaat uit producten die van toepassing zijn, voor de cursus Nagelregulatie techniek en praktijk.

Dit pakket heeft u nodig om tijdens de lessen te kunnen werken en thuis te kunnen oefenen en is daarna ook in uw praktijk te gebruiken.

In samenwerking met leverancier is er voor deze cursus Nagelregulatie techniek 1 werkpakket samengesteld.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dient u het onderstaande werkpakket te bestellen.

Prijzen werkpakket – Medizorg Almelo
Pakket nagelregulatie technieken standaard € 91,13 incl. btw

Prijs werkpakket is onder voorbehoud van prijswijzigingen en drukfouten.

 

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

 

Mocht u na het volgen van deze applicatie cursus nagelregulatie technieken nog onder begeleiding praktijkervaring op willen doen, dan kunt u bij AMEBO nog een extra privé-les Nagelregulatie technieken volgen.

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

Technieken

Blok 4

Nagelprothese techniek en praktijk

De cursus “nagelprothese techniek” is een onderdeel van de “medisch pedicure” opleiding.

 

Deze workshop is een vervolg op de workshop nagelregulatie techniek en praktijk.

De nagelprothese techniek, zoals deze tegenwoordig veelvuldig op vingernagels wordt toegepast, mag niet alleen als cosmetische verfraaiing gezien worden. Bij de voeten dient de nagelprothese techniek op de eerste plaats als therapeutische behandeling. In veel gevallen maakt de nagelprothese techniek het mogelijk een afwijkende groei van nagels te corrigeren. Voor uw praktijk kan deze techniek een grote aanvulling zijn op uw basisdiploma. Zonder deze nagelprothese techniek zijn bepaalde nagelproblemen zoals o.a. een stootnagel of traumanagel, namelijk niet of zeer moeilijk op te lossen. De therapeutische kant is hetgeen wat de nagelprothese-techniek tot een noodzakelijk bestandsdeel van een hoogwaardige voetverzorging maakt.

Tijdens deze praktijkgerichte applicatie cursus leert u op een verantwoorde wijze uw cliënten te helpen en/of door te verwijzen naar andere disciplines.

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte.

 

Aandachtspunten:

–         nagelprothese systemen
–         gevaren bij het toepassen van een nagelprothese
–         het toepassen van een nagelprothese in de praktijk
–         behandelen van een Pseudo Unguis Incarnatus
–         behandelen van een Unguis Incarnatus
–         behandelen van een Hyperconvex
–         behandelen van een Traumanagel
–         behandelen van de Koevoet nagel of  Gespleten nagel
–         behandelen van een Mycose nagel
–         behandelen van een Psoriasis nagel
–         semi-permanente kunstnagel
–         likdoorns onder de nagelplaat in de nagelwal
–         vervanging van ontbrekende nagels (permanente kunstnagels)
–         nagelprotheses met een kleurlak
–         gevaren bij het toepassen van een nagelprothese

 

De Praktijk

–         vervangen / verfraaien van (ontbrekende) nagels
–         correctie van vervormde nagels
–         versterken van zwakke inscheurende nagels
–         verzorgen van versplinterde of geschonden nagels / traumanagels
–         begeleiden van groeistoornissen van nagels
–         behandeling van gespleten nagels
–         toepassen van een nagelprothese, bij een ingegroeide nagel
–         opvullen van weggeknipte of gescheurde nagelhoeken
–         verfraaien van een mycose- of traumanagel

 

Tijdens de praktijkochtend / middag mag u géén cliënt meebrengen die:

–     antistolling middelen of corticosteroïden gebruikt
–     een zeer dunne huid heeft
–     een rode gezwollen voet heeft of Oedeemvorming
–     vaatafwijkingen heeft
–     reumapatiënten of een oudere cliënt met een zeer dunne huid
–     risicopatiënten, zoals diabeten met vaatafwijkingen en/of neuropathie
–     cliënten die huidziekten of allergieën hebben

Alle praktijkonderdelen zullen tijdens de praktijk 2x worden getoetst.

 

Planning
Cursus 1
Dag 1 24-mrt-22 09.30 t/m 15.30 uur Nagelprothese techniek en praktijk
Dag 2 31-mrt-22 09.30 t/m 12.30 uur Nagelprothese techniek praktijk op model
Dag 3 7-apr-22 09.30 t/m 12.30 uur Nagelprothese techniek praktijk op model
Dag 4 14-apr-22 09.30 t/m 12.30 uur Nagelprothese techniek praktijk op model

 

Cursus 2
Dag 1 09.30 t/m 15.30 uur Nagelprothese techniek en praktijk
Dag 2 09.30 t/m 12.30 uur Nagelprothese techniek praktijk op model
Dag 3 09.30 t/m 12.30 uur Nagelprothese techniek praktijk op model
Dag 4                    09.30 t/m 12.30 uur Nagelprothese techniek praktijk op model

 

Kosten
Nagelprothese techniek en praktijk – inclusief Amebo Certificaat
Cursusduur (14uur) incl. btw
Inschrijfgeld € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 315,00
Lesboek Nagelprothese techniek € 38,50
Totaal bedrag incl. btw € 396,00
Prijs is exclusief werkpakket

Het lesgeld is inclusief koffie/thee.  Ook ontvangt u en een AMEBO – certificaat

 

Bij deze cursus hoort een speciaal samengesteld werkpakket. De inhoud bestaat uit producten die van toepassing zijn, voor de cursus Nagelprothese techniek en praktijk. Dit pakket heeft u nodig om tijdens de lessen te kunnen werken en thuis te kunnen oefenen en is daarna ook in uw praktijk te gebruiken.

In samenwerking met leverancier is er voor deze cursus Nagelprothese techniek 1 werkpakket samengesteld.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dient u het onderstaande werkpakket te bestellen.

Prijzen werkpakket – Medizorg Almelo
Pakket nagelprothese technieken standaard € 60,58 incl.btw

Prijs werkpakket is onder voorbehoud van prijswijzigingen en drukfouten.

 

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Mocht u na het volgen van deze applicatie cursus nagelprothese technieken nog onder begeleiding praktijkervaring op willen doen, dan kunt u bij AMEBO nog een extra privé-les Nagelprothese technieken volgen.

Locatie AMEBO
Berkstraat 21
Nieuw-Bergen Limbrug 5854GW
0485-342967
Map
Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website

(meer informatie) Aanmelden

 

Workshop

 

“Mycosenagels

 

Na het behalen van het basisdiploma pedicure blijkt in praktijk dat veel pedicures toch nog behoefte hebben aan extra nascholing en workshops.

Wat is nu een Mycosenagel. Hoever mag men nu de aangetaste delen verwijderen, welke fraisen kan men hiervoor nu het beste gebruiken en hoe maak ik hierin een keuze.

 

Wij bieden U een praktijkgerichte workshop mycosenagels verwijderen aan, met een theoretische onderbouwing.

 

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte.

In deze workshop gaat u zelf, in het laatste deel, op een door u zelf meegebrachte cliënt, een behandeling uitvoeren.

 

De Landelijke Organisatie voor de Voetverzorger / Pedicure werkt, samen met het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg, aan het ontstaan van het nieuwe beroep medische pedicure. Mocht u hiervoor verder willen leren, dan raad ik u aan om uw resultaten door middel van een fotosessie vast te leggen, zodat u deze kunt gebruiken voor uw portofolio.

 

 Aandachtspunten:

–          mycosenagel

–          dermatofyten en de nagel

–          Distale subunguale onychomycose (DSO)

–          totale dystrofische schimmelinfectie

–          Witte oppervlakkige onychomycose (WSO)

–          Proximale subunguale onychomycose (PSO)

–          Candida Onychomycose / Gistinfectie

–          wie krijgt schimmelnagels en hoe komt dat

–          KOH-preparaat

–          verzamelen van materiaal van nagels door de pedicure

–          verwijderen van zieke nageldelen

–          praktijkhygiëne

–          diverse behandelmethoden /fungicide producten

–          fraisen

–          gedeeltelijke nagelprothese

–          Lakken

–          producten informatie

 

Cursus datum

Workshop Mycosenagels Tijd Startdatum opleiding Uiterste inschrijfdatum
Vrijdagmorgen 09.30 t/m 13.30uur 9 april 2021 8 april 2021
         09.00 t/m 13.00uur in te plannen in overleg


Wacht niet te lang, want vol = vol!!

 

Kosten Workshop mycosenagels:

 

Cursusduur  1/2 dag incl. btw 
Inschrijfgeld  € 42,50
Onderwijsbijdrage (vrij van btw) € 115,00
Totaal bedrag incl. btw € 157,50
   

De totaal prijs is inclusief naslagwerk en Sijllabus.

 

Na het volgen van deze workshop ontvangt u een AMEBO certificaat.

 

Via de hieronder aangegeven linken kunt u de foto’s bekijken en eventueel downloaden die tijdens uw cursus of workshop zijn gemaakt.

Mycosenagels 25-04-2007  (klik hier)

Mycosenagels 21-03-2007  (klik hier)

Mycosenagels 21-11-2007  (klik hier)

 

Mocht u nog vragen hebben, wij bieden u de mogelijkheid voor een mondeling gesprek om deze opleiding toe te lichten.
Via onderstaande link kunt u een bericht naar ons verzenden waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Aanvraag vrijblijvend informatiegesprek.

Locatie AMEBO
Berkstraat 21
Nieuw-Bergen Limbrug 5854GW
0485-342967
Map
Meer
30 september 2017
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
9 december 2017
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
17 maart 2018 - Cursusdag 17 mrt. 2018 van 09.00 t/m 13.00 uur
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
16 juni 2018 - Cursusdag 16 juni 2018 van 09.00 t/m 13.00 uur
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
3 november 2018 - Cursusdag 3 november 2018 van 09.00 t/m 13.00 uur
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
4 januari 2019 - Cursusdag 4 januari 2019 van 09.00 t/m 13.00 uur
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
5 januari 2019 - Cursusdag 5 januari 2019 van 09.00 t/m 13.00 uur
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
3 december 2019 - Cursusdag 3 december 2019
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50
9 april 2021 - Cursusdag 9 april 2021
09:30 - 13:30
Workshop Mycosenagels €157.50

     Nieuw

(meer informatie) Aanmelden

 

Gouden beugel techniek en praktijk

 

Workshop Goldstadt spangen

Locatie: AMEBO Pedicure Opleidingen

Kleine groepjes (max. 4 personen) maximale aandacht.

De binnenzijde van de Goldstadt spangen bestaat uit chirurgisch metaal. De buitenkant is goudkleurig verguld en beschermt de huid tegen allergische reacties en het lijkt daardoor op een klein stukje sieraad op de nagel.

De Goldstadt spange is vervormbaar, daardoor kan de spange geheel aan de vorm van de nagel worden aangepast en is dus ook toepasbaar op een zeer bolle nagel zonder dat de spange breekt.

We starten deze dag met een theorie gedeelte waar alle aspecten van deze beugel worden uitgelegd.
Daarna gaan we oefenen op kunstnagels en met het plaatsen van de Goldstadt spange op elkaar.

Na het volgen van  deze workshop ontvangt u een origineel Ruck certificaat, waarmee u (indien gewenst) u kunt registreren in het register van pedicures die door een officiële Ruck docent zijn opgeleid en examens hebben gedaan.

Deze workshop is geaccrediteerd met 6 punten in domein voetzorg.

 

Planning
Cursus 1
Dag 1 23-mrt-19 09.30 t/m 16.30 uur Gouden beugel techniek en praktijk

 

 

Kosten
Gouden beugel techniek en praktijk
Cursusduur (6,5uur) incl. btw
Totaal bedrag incl. btw € 263,18
De workshop is inclusief koffie/thee.

 

Hosted By AMEBO Pedicure Opleidingen
Berkstraat 21
Limburg Nieuw-bergen 5854 GW
0485-342967
Bezoek website
Meer
Beschikbare plaatsen
23 maart 2019 6
09:30 - 16:30 6
Gouden Beugel €217.50

Schrijf je nu in op één van onze cursussen!

Sluit
loading...